суботу, 1 грудня 2012 р.

Welcome to America


На шляху до США нас перевіряли тричі. Під час вильоту у Львові (Данила Галицького), Варшаві (Шопена) і у Чікаго (O’Хара). 




Перед кінцевим контролем у США я трохи хвилююсь, у мене в сумці незадекларована українська контрабанда - сало. Черга поволі рухається на контроль, невелика тіснява. Старенький дідусь у окулярах-телескопах сунеться переді мною з візком, навантаженим сумками. Необачно «паркуючись» він таранить ним жінку попереду. Американський офіцер робить зауваження дідусю і чекає, коли усі в черзі стануть у лінію. Next! Дідусь невдало під’їжджає далі і знову таранить. Тепер самого поліцейського. «Thatit! Enough! You hit that women, now you hit me», - волає поліцейський. У покарання дідуся повертають укінець черги. Next! Я протягую заповнену митну декларацію, де навпроти пункту «м’ясні продукти і продукти тваринного походження» у мене стоїть галочка навпроти «No». Сумка неспішно проїжджає через сканер, мені повертають паспорт: “Thank you andwelcome to America. Next!

Америка починається з їжі. Купа соусів, паст, помазок, поливок, добавок, джемів. Яскраві обгортки, незліченний вибір. Але тут виникає когнітивний дисонанс: смакує усе це як продукція хімпрому. Одразу знайти щось знайоме і звичне для українського язика складно. Отож на сніданок йдуть мариновані огірочки із написом «polish» і «контрабандне» сало.

Сквіррел
По телевізору від самого ранку крутять зациклені новини. Перший сюжет - знайшли двох школярок, які не повернулися вчора додому. Далі йде лайф: шериф розповідає, як уся поліція шукала їх «all night long» і таки знайшли. Наступний кадр: з-під будівлі суду репортер повідомляє, що сьогодні завершується процес над батьком, якому закидають жорстке поводження з власною дитиною. У його facebook-стрічці було знайдене фото його сина із заклеєним ротом, зав’язаними руками і ногами. «Батькові загрожує до 7 років ув’язнення. Яким буде вирок суду – дізнаємось сьогодні», - підсумовує репортер. У наступному сюжеті, якийсь чиновник вітає чікагців зі святами, що наближаються. Одразу після цього ведучий розповідає про шалені знижки у магазинах. Далі погода, реклама і цикл повторюється знову.

Немає коментарів:

Дописати коментар